Turizem

Otok Rab je zaradi svoje lepote dobitnik večkratnih nagrad, kot turistična destinacija pa je znan že 120 let.

Otok zaradi svojih 30 plaž nekateri poimenujejo kar otok sreče, saj ponuja pestro izbiro plaž. Prav vsak si lahko glede na svoje želje najde svojo idealno plažo.Priljubljena kopališča turistov so Sahara, Stolac in Ciganke.Na polotoku Loparju je 22 peščenih plaž, med njimi je najlepša Rajska plaža.

Turisti se lahko z mini taksi polovili odpravijo do odmaknjenih plaž in tam preživijo dan.Na voljo so jim poldnevni ali celodnevni izleti,kjer se lahko turisti odpravijo do Zavratnice ali do bližnjih otokov.

Udeležite pa se lahko raznih dogodkov, ki jih prirejajo na otoku.Najbolj znana je Rabska Fjera,ki vas bo popeljala v čas 11.stoletja.Prirejajo se turnirji rabskih lokostrelcev, ki so v  vojni branili mestno obzidje.Spoznali boste stare obrti in domače proizvode ki so se ohranili,najbolj znana je rabska torta, ki so jo nekoč stregli papežem in državnim dostojanstvenikom.Med tipične specialitete pa sodijo ekološko vzgojene olive,fige,grozdje in med.Na jedilniku se največkrat nahaja odlična riba,škampi in domača ovčetina.

 

Rabska Fjera